Carolina González Vives wymyśliła oryginalne rozwiązanie, które jest proste, designerskie i  ma aspekt praktyczny, gdyż zapewnia cień w upalne dni. Autorka zaprojektowała „Obserwatorium w chmurze”, którego lokalizacja jest intrygująca. Obiekt został zainstalowany na dachu jednego z budynków w Madrycie. Mieści się tam nietypowa restauracja, w której można się naprawdę zrelaksować.

Goście, siedząc na dachu, mają niesamowity widok na miasto. Nad nimi rozpościerają się eteryczne kapsuły, przypominające chmury, które zapewniają przyjemny chłód i chronią przed słońcem. Rozwiązanie to jest zdecydowanie mniej kosztowne niż instalacja klimatyzacji w zamkniętej przestrzeni. Obok puszystych chmur umieszczono dodatkowo lustra, które potęgują doświadczenie przebywania niczym w niebie. Na podłodze wyrasta świeża trawa, która zachęca do chodzenia boso.

Czy macie ochotę pobujać w obłokach?