Przekąska na bazie popcornu wcale nie musi być niezdrowa. Wystarczy dobrać do niego odpowiednie dodatki, a zwyczajny popcorn zamieni się w przepyszny i zdrowy posiłek, który możemy schrupać, oglądając telewizję, czy zabrać ze sobą na wycieczkę.

Rekomendowana mieszanka łączy w sobie szereg zaskakujących smaków. Znajdziemy w niej orzechy nerkowca, kokos, rodzynki i nieocenione żółte curry. Przyprawa curry to świetny sposób na dodanie smaku do wielu potraw, bez uciekania się do dostępnych na rynku produktów, które są pełne konserwantów i potencjalnie szkodliwych substancji chemicznych.

Jeśli chcesz przygotować tę mieszankę w domu, wystarczy zrobić popcorn, roztopić olej kokosowy i dodać do niego żółte curry w proszku, rodzynki, orzechy nerkowca, starty kokos i sól morską. Proporcje mieszanki możesz dostosować dowolnie do własnych upodobań.