Polecamy Waszej uwadze grillowane steki w stylu koreańskich bulgogów. Jest to niesamowite danie pikantne lub lekko pikantne o intensywnym aromacie i uzależniającym smaku. Koreański posiłek, przygotowany z wołowiny , odpowiednio dobranych przypraw i cudownej mieszanki słodko-kwaśno-pikantnych smaków, jest jednym z ulubionych także wśród miłośników BBQ. Jednocześnie taki stek nie jest trudny do przygotowania w domu.

Należy zacząć od połączenia pasty chili, czosnku, imbiru, cukru, octu, sosu sojowego, pieprzu, oleju, szalotki i kolendry w blenderze, a następne staranie zmiksować składniki na jednolitą masę. Steki umieszczamy w płytkim naczyniu i zalewamy marynatą, upewaniając się, żeby cały stek został w niej zanurzony. Po godzinie wrzucamy steki na grilla na średni ogień i smażymy z każdej strony od 6 do 8 minut, w zależności od grubości mięsa. Najlepsze są średnio wysmażone. Proces przygotowania steków po koreańsku jest wyjątkowo prosty, a otrzymany rezultat cudownie smaczny. Smacznego.