odpowiedzKobieta - makler |
|
Usia |
![]() |
Witam, zastanawiam się od jakiegoś czasu, dlaczego tak mało kobiet zajmuje się inwestycjami giełdowymi. Z moich dotychczasowych rozmów z różnymi kobietami wynikają różne powody: - zbyt duże ryzyko, - kobiety zarabiające czują się mniej seksi, - brak wiedzy umożliwiającej podjęcie inwestycji giełdowych. Mężczyźni z kolei uważają, że inwestycje giełdowe przypominają wojnę i porównują giełdę do armii, w której też jest mało kobiet Uśmiechnięta. A może niskie (choć ostatnimi czasy rosnące) zainteresowanie kobiet giełdą wynika z jej błędnego obrazu stworzonego właśnie przez mężczyzn? Ślęczenie przed monitorem oraz podejmowanie decyzji graniczących z hazardem, to wszystko sprawia, że obraz inwestycji giełdowych stał się mocno wypaczony. A co Wy drogie Panie, myślicie na ten temat? Czy któraś z Was zajmuje się inwestycjami giełdowymi? |
|
Ilenka |
![]() |
Chociaż oglądam programy giełdowe to jednak obszar wiedzy mnie nadal przerasta. Drugi powód brak funduszy. | |
Wicia |
![]() |
A ja inwestuje regularnie i jak w zyciu raz na wozie raz pod wozem | |
Wicia |
![]() |
A ja inwestuje regularnie i jak w zyciu raz na wozie raz pod wozem. Ale generalnie jestem na plus | |
Usia |
![]() |
A gdybyście miały okazję do nauczenia się inwestowania od kogoś(lub z czegoś) kto umiałby te wszystkie na pozór zawiłe zagadnienia przystępnie wytłumaczyć skusiłybyście się? | |
svetlana |
![]() |
Raczej bym nie skorzystała z takiej oferty. | |
Elzunia |
![]() |
Kobiety są dużo mniej zdolne do ryzyka niż mężczyźni. Kobieta posiadająca większą sumę myśli na co to wydać, a facet gdzie zainwestować, żeby mieć jeszcze więcej |
|
Jagna1 |
![]() |
Zgadzam się z Elzunią- jak dla mnie to za duże ryzyko. Wolałabym zainwestować pieniądze w inny sposób. | |
Lidka78 |
![]() |
A ja się troszkę bawię na giełdzie Zafascynował mnie kolega w pracy. Lubię takie ryzyko. |
|
Koreana |
![]() |
A ja inwestowałam na giełdzie rok, zrezygnowałam, bo za bardzo mnie wciągnęło, nic innego nie robiłam tylko patrzyłam co się dzieje na giełdzie. | |
odpowiedz |