Firma Anges De Sucre przygotowała ciasto na Halloween, nawiązując do tematyki klasycznych horrorów. Badania socjologiczne i psychologiczne udowodniły, że ludzie lubią się bać. Dreszcz strachu i lęku powoduje, że wzrasta w nas poziom adrenaliny, której potrzebujemy do życia jak wody. Kontrolowany strach bywa jeszcze lepszy.

Pop kultura dała sposobność do bezpiecznego dozowania lęku i przeżywania strasznych momentów, ale z dystansem i w konwencji. W święto Halloween można przebrać się upiornie, postraszyć przyjaciół i obejrzeć straszne filmy. Można też zrobić coś kreatywnego i zaskoczyć bliskich, przygotowując „przerażające ciasto”.

Ciasto, które jest zapewne dziełem seryjnego mordercy, to przykład nietypowego podejścia do sztuki cukierniczej. Przystrojenie tortu zostało utrzymane w klimacie kultowych filmów grozy, w których krew leje się strumieniami. Tym razem na słodko.