Ketchup Pudliszki – pełnia naturalnego smaku

Dlaczego postanowiliśmy uczynić głównym bohaterem naszego sosu akurat ketchup Pudliszki? Odpowiedź jest prosta: bo to jeden z najzdrowszych i najbardziej naturalnych ketchupów dostępnych na polskim rynku. Do jego produkcji (jak i w przypadku innych swoich produktów, takich jak koncentrat pomidorowy czy fasolka po bretońsku) Pudliszki wykorzystują tylko świeże pomidory najwyższej jakości, pozyskiwane od lokalnych dostawców posiadających swoje pomidorowe pola w bezpośrednim sąsiedztwie zakładów produkcyjnych Pudliszek. Co ważne, w składzie ketchupu Pudliszki nie znajdziesz sztucznych konserwantów – rolę konserwującą pełnią niewielkie ilości cukru, octu i soli. Dlatego też według nas to najlepszy wybór, jeśli chcesz przygotować dobry, pełen smaku sos ketchupowo-śmietanowy.

Jak zrobić sos ketchupowo-śmietanowy?

Sos ketchupowo-śmietanowy ma swoje dwie podstawowe wersje. Po pierwsze, może być stosowany jako zimny sos do kanapek czy grillowanych mięs. W takim przypadku warto wykorzystać najprostszy przepis na świecie. Mały kubeczek śmietany 18% wymieszaj z 2 łyżeczkami ketchupu Pudliszki i dopraw do smaku solą, mieloną słodką papryką oraz odrobiną soku z cytryny. To cała filozofia! Jeśli chcesz, możesz dodać do tej mikstury ulubione przyprawy, np. mieszankę ziół prowansalskch czy curry.

Gdy sos ketchupowo-śmietanowy chcesz wykorzystać do dań na ciepło, sprawa wygląda bardzo podobnie. Śmietanę z ketchupem w podobnych proporcjach (lub z większą ilością ketchupu, jeśli lubisz bardziej intensywny pomidorowy smak) wymieszaj w małym rondelku i podgrzej, pilnując, by się nie przypaliły. Dodaj ulubione przyprawy i serwuj z ugotowanym makaronem. Jeśli chcesz, możesz dodać podsmażoną kiełbaskę lub mięso mielone. To najprostszy i najszybszy pomysł na obiad na świecie, który wyjdzie nawet najbardziej kulinarnie opornym.

Gołąbki, pulpety, fasolka po bretońsku Pudliszki – inne pomysły na szybki obiad

Jeśli nie lubisz gotować, a makaron z sosem ketchupowo-śmietanowym chwilowo ci się znudzi, możesz wypróbować tanie i pełne smaku dania gotowe, takie jak np. gołąbki, pulpety czy fasolka po bretońsku Pudliszki. W tym przypadku także masz gwarancję maksymalnie prostego składu przy zachowaniu pełni smaku, a całe przygotowanie obiadu nie zajmie ci więcej niż 10 minut przy minimalnym wkładzie własnej pracy. To idealne rozwiązanie, gdy intensywnie pracujesz lub uczysz się w domu. Raz, dwa – i gotowe!

Smacznego!