Jeśli szukasz pomysłu na oryginalny koktajl, musisz spróbować eleganckiego i słodkiego drinka z rumem, hibiskusem i imbirem. To napój, który łączy w sobie pikantny smak imbiru z sokiem cytrynowym. Do tego wystarczy dołączyć syrop z hibiskusa i otrzymamy dekadencki koktajl owocowo-kwiatowy. Na początku musimy zagotować suszone kwiaty hibiskusa z cukrem i imbirem, aż mieszanina zredukuje się do gęstej konsystencji. Fioletowy kolor kwiatu hibiskusa sprawi, że syrop nabierze piękny purpurowy odcień. Dzięki temu koktajl będzie niezwykły wizualnie. Wystarczy wtedy do cienkiej szklanki, wypełnionej kostkami lodu, wlać syrop z hibiskusa, a potem dodać pół szklanki napoju imbirowego. Na wierzch kładziemy połówkę limonki, która uszczelni szklankę i nie pozwoli pomieszać się kolorom. Na końcu drink zalewamy piwem imbirowym i rumem i możemy bawić się kolorowo.