Zachęcam tym razem do przygotowania napoju bezalkoholowego. Przepis jest dedykowany dla tych wszystkich, którzy z różnych powodów nie piją bądź pić nie powinni mocniejszych trunków. Pomysł zaczerpnęłam z blogu “How Sweet It Is” i mam nadzieję, że spełni on oczekiwania fanów miksowania. Połączenie składników jest doprawdy zaskakujące. Arbuz i imbir to jak dzień i noc w świecie smaków. Aby otrzymać napój, wystarczy zmiksować kostki arbuza i świeżego imbiru razem z wodą gazowaną i odrobiną wanilii. Nieodzownym elementem napoju są plasterki ogórka. Znawcy drinków doskonale wiedzą, że nada on niepowtarzalnego smaku i aromatu. Miks różowego arbuza i zielonej skórki ogórka utworzą dodatkowo ciekawy miks kolorystyczny, a przecież jemy oczami, tym razem oczywiście pijemy. Na koniec nieodłączne kostki lodu. Otrzymany napój będzie nie tylko smaczny, ale również bardzo zdrowy. Polecany jest szczególnie paniom w ciąży, gdyż zawarty w nim imbir zapobiega częstym w tym stanie nudnościom. Ponadto arbuzowo-imbirowa mieszanka jest idealna na letnie dni, jako dodatek do grilla czy na plenerowe rodzinne imprezy. Smacznego.